Hoe het begon ....

Andrew: "Ons verhaal begon in 2022 in Ninove, waar we op het prachtige Kerkplein een pop-up concept hadden met Champagne, wijn en oesters. Dit elke zondag in de zomerperiode. Sinds we grote fan zijn van de sitcom 'Allo 'Allo moesten we niet lang zoeken naar de geschikte naam en concept: Café René. De locatie: het prachtige Kerkplein onder de toren van de immense Abdijkerk. Rusten in het groen met prachtig zicht en franse chansons op de achtergrond ... Genieten!"


Tim: "Al gauw was buurgemeente Liedekerke geïnteresseerd in ons concept en sinds zomer 2023 stonden we elke zaterdag naast de kerk ginds. Andrew groeide op in Liedekerke dus het was een blij weerzien met de oude buren en vrienden. In Liedekerke stonden we naast de pitoreske Parochiekerk in de Warandestraat. Het parkje rechts van de kerk leunt aan ons concept om te genieten. Extra pluspunt: aan de andere kant van de kerk is het de wekelijkse markt. Ideaal toch?"

Dit deden we tot augustus 2023, dan stopte ons verhaal in Ninove en Liedekerke ...

En nu Borgloon!

Een vaste locatie kon niet achterblijven en sinds Tim van de streek Limburg is, hebben we ook uitgekeken naar deze regio. We vonden ons droompand in Borgloon op het prachtige Abeelplein. Het gebouw straalt de grandeur van vroeger uit. Het was namelijk een juwelierswinkel tot Wesley en Evy dit gebouw omtoverden tot een heuse B&B. Wij nemen het van hen over zodat ons kindje "Café René" eindelijk de vaste locatie krijgt die het verdient.

En nu begint hier ons verhaal ... Vrijdag 8 september 2023 was onze opening en daar was héél Borgloon aanwezig! Ook mochten we heel wat vrienden en familie ontvangen van Liedekerke en Ninove. Een blij weerzien.

De aperobar is elke dag open vanaf 14u, zondag zelfs vanaf 12u. Maandag nemen we een rustdagje :)

Café René - B&B - wijnbar - oesterbar - tapasbar - ... en zoveel meer. Sfeerfoto's hieronder:

Andrew & Tim
Limo & Odette